bc logo web2013 w

BC-logo web 2a

bc exschool web2013 w2
schoolvensters
twitter 48   phone 48   email 48   pin-b 48

leerling-01a

nieuwe_leerling-01a

ouders-01

algemeen-01a

IN MEMORIAM

kobeke

KOBEKE BEENEN

 

 

 

Intens verdrietig hebben wij afscheid moeten nemen van onze collega Kobeke Beenen.

Kobeke is ruim 12 jaar verbonden geweest aan de OGVO. Eerst als docent aan de afdeling Maasland en later aan het Blariacumcollege als docent maatschappijleer en als teamleider. Kobeke stond altijd klaar voor haar leerlingen, haar team en de school. Op onnavolgbare wijze drukte zij haar stempel op het onderwijs. Niet voor niets werd haar afdeling twee maal erkend met het predicaat excellente school.

Recentelijk heeft mevrouw Beenen tijdens de diploma-uitreiking nog afscheid genomen van haar laatste examenleerlingen. Trots op haar leerlingen die zo’n mooie prestatie hadden neergezet. Niet alleen de leerlingen die een diploma hadden behaald, ook de leerlingen die het dit jaar niet gelukt was, kregen van haar een groot applaus. Zo was mevrouw Beenen: oog voor iedereen.

Mevrouw Beenen was als docent, als teamleider en als collega een vakvrouw in hart en nieren. Ze wist wat goed was voor de leerling; zij zorgde ervoor dat de leerling niets tekort kwam. Dat deed ze op haar geheel eigen wijze. Samen met haar team. We verliezen met haar een bijzondere vrouw en een markante persoonlijkheid. Wat zullen we haar enorm missen, we zullen haar nooit vergeten. 

Directie, team TL en collega’s

Blariacumcollege Venlo

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Afhaalschema nieuwe boekenboeken

link

De introductie voor de klassen T2q, T2r, H2s, H2t, H2u, VW2w en VW2w en VW2x is op
dinsdag 26 augustus van 08.30 uur tot 10.00 uur.

KIJK HIER voor de lokalenindeling voor de introductie van havo 3, 4 en 5 en vwo 3, 4, 5 en 6

Ouderavond met als thema pubers & geld

Hoe kan ik mijn kind leren om te gaan met geld? Een vraag die veel ouders bezighoudt.
Op woensdag 29 mei 2013 organiseert de Ouderraad van het Blariacumcollege daarom de thema-avond ‘Pubers & Geld’ .

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren schulden heeft. Belangrijke oorzaken zijn onwetendheid, agressieve verkooptechnieken en de verleidingen van alledag. Dit bracht de ouderraad op het idee om een thema-avond te organiseren. De centrale vraag van de avond is ‘Hoe krijg ik mijn kind budgetproof?’ Tijdens een twee uur durend interactief programma krijgen ouders tips om hun kind financieel zelfstandig te maken.

Gespreksleiders zijn budgetcoach Daniëlle Knapen, columnist van Dagblad de Limburger en Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma ‘Uitstel van Executie’.Aan de hand van Youtube filmpjes, onderzoek en vele praktijkvoorbeelden leren zij ouders de gouden regels voor het begeleiden van hun kind naar een financieel gezonde toekomst.

Ook wordt er antwoord gegeven op vragen als: Is een winterjas onderdeel van het kleedgeld? Mijn dochter heeft een bijbaantje, dan hoeft ze toch niets te regelen met de Belastingdienst? En hoe hoog mag de telefoonrekening zijn? Na afloop krijgen ouders een gratis budgetoverzicht mee naar huis om het geleerde meteen in de praktijk te brengen.

Datum: Woensdag 29 mei 2013
Locatie: Blariacumcollege, juniorcollege
Aanvang: Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

U kunt zich opgeven tot en met dinsdag 28 mei. Klik HIER voor het inschrijfformulier.

 

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact

Ziekmelden van leerlingen:
Telefoon:  077-3590222
Postadres:
Blariacumcollege

Postbus 457
5900 AL Venlo

Bezoekadressen:
Drie decembersingel 40 (Juniorcollege)
Drie decembersingel 36 (Seniorcollege)
Elzenstraat 42 (Seniorcollege)