bc logo web2015 w

BC logo web 2015 2b

bc exschool web2015 w2
scholenopdekaart
logo big climb 2015 def
logo big climb 2015 def
twitter 48   phone 48   email 48   pin-b 48

leerling-01a

nieuwe_leerling-01a

ouders-01

algemeen-01a

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

welkom 1516 2

Schooljaar 2015-2016 van start

De zomervakantie is afgelopen. We hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad en goed uitgerust aan dit nieuwe schooljaar begint. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. We doen ons uiterste best om de start van het schooljaar 2015-2016 zo soepel mogelijk te laten verlopen; de roosters zijn gemaakt, de klassen zijn ingedeeld en de boeken liggen klaar.

Daarnaast verwelkomen we weer zo’n 400 leerlingen voor de eerste keer. Dit zijn brugklassers en leerlingen die van een andere middelbare school komen. Mocht jij een van deze leerlingen zijn: een bijzonder welkom op het Blariacumcollege. Het is misschien nog wat onwennig, maar we verwachten dat je je hier snel thuis voelt.

Op deze website vind je de laatste informatie over het Blariacumcollege. Houd deze dus goed in de gaten. We wensen jou een mooi en succesvol schooljaar. We gaan er samen weer een mooi jaar van maken.

Namens alle docenten en medewerkers,

Ton Sipkens
directeur

Ouderavond met als thema pubers & geld

Hoe kan ik mijn kind leren om te gaan met geld? Een vraag die veel ouders bezighoudt.
Op woensdag 29 mei 2013 organiseert de Ouderraad van het Blariacumcollege daarom de thema-avond ‘Pubers & Geld’ .

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren schulden heeft. Belangrijke oorzaken zijn onwetendheid, agressieve verkooptechnieken en de verleidingen van alledag. Dit bracht de ouderraad op het idee om een thema-avond te organiseren. De centrale vraag van de avond is ‘Hoe krijg ik mijn kind budgetproof?’ Tijdens een twee uur durend interactief programma krijgen ouders tips om hun kind financieel zelfstandig te maken.

Gespreksleiders zijn budgetcoach Daniëlle Knapen, columnist van Dagblad de Limburger en Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma ‘Uitstel van Executie’.Aan de hand van Youtube filmpjes, onderzoek en vele praktijkvoorbeelden leren zij ouders de gouden regels voor het begeleiden van hun kind naar een financieel gezonde toekomst.

Ook wordt er antwoord gegeven op vragen als: Is een winterjas onderdeel van het kleedgeld? Mijn dochter heeft een bijbaantje, dan hoeft ze toch niets te regelen met de Belastingdienst? En hoe hoog mag de telefoonrekening zijn? Na afloop krijgen ouders een gratis budgetoverzicht mee naar huis om het geleerde meteen in de praktijk te brengen.

Datum: Woensdag 29 mei 2013
Locatie: Blariacumcollege, juniorcollege
Aanvang: Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur

U kunt zich opgeven tot en met dinsdag 28 mei. Klik HIER voor het inschrijfformulier.

 

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Contact

Ziekmelden van leerlingen:
Telefoon:  077-3590222
Postadres:
Blariacumcollege

Postbus 457
5900 AL Venlo

Bezoekadressen:
Drie decembersingel 40 (Juniorcollege)
Drie decembersingel 36 (Seniorcollege)

twitter facebook